Piškotový koláč Victoria

40 min.

Ingredience

    • 175gramůMáslo čerstvé
    • 175gramůCukr krupice
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 6lžicMarmeláda malinová
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 3kusyVejce slepičí
    • 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo zpěníme s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce. Dobře je do směsi zatřeme a pokud se směs sráží, přidáme lžičku mouky. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.
  • 2
    Polovinu těsta vložíme do koláčové formy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Stejně postupujeme i u druhé poloviny těsta.
  • 3
    Upečené korpusy necháme úplně vychladnout.
  • 4
    Jeden korpus potřeme malinovou marmeládou. Smetanu ušleháme a naneseme na marmeládu. Přiklopíme druhým korpusem a koláč poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.