Piškotový koláč Victoria
40 min.
Ingredience
- 175gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 6lžicMarmeláda malinová
- 2lžíceCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Máslo zpěníme s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce. Dobře je do směsi zatřeme a pokud se směs sráží, přidáme lžičku mouky. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.
- 2Polovinu těsta vložíme do koláčové formy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Stejně postupujeme i u druhé poloviny těsta.
- 3Upečené korpusy necháme úplně vychladnout.
- 4Jeden korpus potřeme malinovou marmeládou. Smetanu ušleháme a naneseme na marmeládu. Přiklopíme druhým korpusem a koláč poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.