Piškotový moučník s krémem
90 min.
Ingredience
- Korpus
- 6kusůVejce slepičí
- 370gramůCukr krystal
- 150mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůOlej stolní
- 1lžičkaCitronová kůra
- 370gramůMouka bezlepková
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2gramyXantanová guma
- Krém
- 250gramůMáslo čerstvé
- 37gramůCukr vanilka
- 4lžíceCukr moučkový
- 50gramůČokoláda mléčná
- 1lžíceKakao
- 100gramůOřechy lískové
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1602 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
97 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
3 g
Cukr
90 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky vymícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou, olejem a vodou dohladka. Do směsi vmícháme bílkový sníh a nakonec mouku, kterou jsme smíchali s kypřícím práškem do pečiva, xantanovou gumou a citrónovou kůrou. Těsto vlijeme do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečícím papírem a hned pečeme v troubě, vyhřáté na 180 °C.
- 2Korpus necháme vystydnout a potom ho podélně rozřízneme a promažeme krémem a znovu přiklopíme. Povrch moučníku potřeme zbytkem krému a ozdobíme lískovými oříšky a necháme v lednici ztuhnout. Moučník podáváme studený, jako pohoštění.
- 3Krém: Pudink uvaříme podle návodu a přikrytý pokličkou ho necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku vmícháme máslo a cukr. Potom rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nad mírným plamenem a vmícháme do krému. Krém důkladně promícháme a necháme ho chvíli tuhnout v lednici. Potom krémem natřeme rozkrojený koláč a jeho povrch.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.