Piškotový moučník s krémem

90 min.
Česká republika

Ingredience

  • Korpus
    • 6kusůVejce slepičí
    • 370gramůCukr krystal
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 150mililitrůOlej stolní
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 370gramůMouka bezlepková
    • 20gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 2gramyXantanová guma
  • Krém
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1602 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
97 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
3 g
Cukr
90 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky vymícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou, olejem a vodou dohladka. Do směsi vmícháme bílkový sníh a nakonec mouku, kterou jsme smíchali s kypřícím práškem do pečiva, xantanovou gumou a citrónovou kůrou. Těsto vlijeme do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečícím papírem a hned pečeme v troubě, vyhřáté na 180 °C.
  • 2
    Korpus necháme vystydnout a potom ho podélně rozřízneme a promažeme krémem a znovu přiklopíme. Povrch moučníku potřeme zbytkem krému a ozdobíme lískovými oříšky a necháme v lednici ztuhnout. Moučník podáváme studený, jako pohoštění.
  • 3
    Krém: Pudink uvaříme podle návodu a přikrytý pokličkou ho necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku vmícháme máslo a cukr. Potom rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nad mírným plamenem a vmícháme do krému. Krém důkladně promícháme a necháme ho chvíli tuhnout v lednici. Potom krémem natřeme rozkrojený koláč a jeho povrch.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.