Piškotový nepečený dort

30 min.

Ingredience

    • 100gramůKompot ananasový
    • 100gramůKompot broskvový
    • 80gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 8decilitrůMléko polotučné
    • 30gramůCukr krupice
    • 50mililitrůMeruňkovice
    • 200gramůPiškoty cukrářské
    • 1decilitrRum
    • 50mililitrůSirup Monin - jahodový
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
763 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V první řadě připravíme náplň: v hrníčku rozmícháme půlku mléka s cukrem a pudinkovým práškem tak, aby nezůstaly hrudky. Ve vhodném kastrůlku přivedeme mléko k varu. Do vroucího mléka přilijeme připravený pudinkový prášek v mléce. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme až do zhoustnutí náplně. Následovně náplň stáhneme z ohně a necháme vychladnout, přilijeme meruňkovici, dobře promícháme.
  • 2
    Ananasový i broskvový kompot scedíme a ovoce necháme okapat. Poté nakrájíme na malé kousky. Dortovou formu vyložíme alobalem, na dno střídavě naskládáme okapané ovoce, zalijeme jednou třetinou připravené náplně. Následně opět na náplň klademe ovoce, tak postupujeme do skončení surovin. Na povrchu dortu musí být piškoty. Rum smícháme se sirupem, potřeme piškoty, kterými obložíme stěny dortové formy.
  • 3
    Připravený dort 15 hodin chladíme v lednici. Těsně před podáváním dort nakrájíme na porce, jež rozdělíme na dezertní talíře. Ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.