Piškotový pudink
80 min.
Ingredience
- 7kusůVejce slepičí
- 50gramůSolamyl
- 0,2decilitrVoda pitná
- 100gramůCukr moučkový
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
431 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Celá vejce, 2 cl vody a cukr ušleháme v páře na hustou hmotu. Odstavíme z ohně a šleháme do vychladnutí. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, zasypeme moukou smíchanou se Solamylem a zalijeme vlažným rozpuštěným máslem.
- 2Pudink plníme do formy vymaštěné máslem a vysypané cukrem, vaříme v páře asi hodinu.
- 3Podáváme s ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.