Piškotový závin s rybízovým džemem
55 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 80gramůDžem rybízový
- Na vymazání a posypání
- 15gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
- 10gramůCukr vanilka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
126 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme a třeme cca 20 minut se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a mletou vanilkou. Přidáme prosátou mouku a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Plech vymastíme máslem, vysypeme moukou, rozetřeme na něj těsto a rychle upečeme v rozpálené troubě. Těsto ještě horké potřeme rybízovým džemem, zatočíme do závinu a necháme ještě cca 3 minuty zapéct.
- 3Hotový závin necháme vychladnout, šikmo nakrájíme, posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.