Pistáciové a malinové pithiviers
85 min.
Ingredience
- 140gramůPistácie
- 100gramůCukr třtinový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůListové těsto
- 24kusůMaliny
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
75 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Pistácie vybereme nesolené a nepražené. Nasekáme je nahrubo a smícháme je s cukrem, máslem, jedním vejcem a moukou v mixéru.
- 2Těsto rozválíme na 4 kruhy o průměru 13 cm. Doprostřed každého kruhu dáme 6 malin, poté mezi kruhy rozdělíme ještě pistáciovou směs tak, aby nám zbyl ještě 1 cm tlustý okraj těsta. Tyto okraje potřeme druhým rozšlehaným vejcem. Z těsta vytvoříme jakési měšce, které slepíme pomocí potřených okrajů. Pak dáme měšce do forem na muffiny, aby držely tvar. Vidličkou do nich můžeme vyrýt nějaký tvar na ozdobu, potřeme je vejcem i zvenku.
- 3Pečeme 20-25 minut dozlatova a dokřupava na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.