Pistáciové a malinové pithiviers

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
75 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pistácie vybereme nesolené a nepražené. Nasekáme je nahrubo a smícháme je s cukrem, máslem, jedním vejcem a moukou v mixéru.
  • 2
    Těsto rozválíme na 4 kruhy o průměru 13 cm. Doprostřed každého kruhu dáme 6 malin, poté mezi kruhy rozdělíme ještě pistáciovou směs tak, aby nám zbyl ještě 1 cm tlustý okraj těsta. Tyto okraje potřeme druhým rozšlehaným vejcem. Z těsta vytvoříme jakési měšce, které slepíme pomocí potřených okrajů. Pak dáme měšce do forem na muffiny, aby držely tvar. Vidličkou do nich můžeme vyrýt nějaký tvar na ozdobu, potřeme je vejcem i zvenku.
  • 3
    Pečeme 20-25 minut dozlatova a dokřupava na 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.