Pistáciové mousse dortíky

50 min.
Evropa

Ingredience

  • Kakaový korpus
    • 2kusyVejce slepičí
    • 60gramůCukr krupice
    • 30gramůKakao - prášek
    • 10gramůOlej rostlinný
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
  • Ozdoba
    • 100gramůČokoláda na vaření
    • 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1hrstPistácie
  • Pistáciový mousse
    • 300mililitrůMléko plnotučné
    • 60gramůCukr krupice
    • 1lžičkaPistáciová pasta
    • 1lžíceŽelatina
    • 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1gramPistácie
    • 1baleníPudinkový prášek pistáciový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mléka, pudingu a cukru uvaříme hustý puding, který necháme vychladnout. Aby se nevytvořil škraloup, ale nemuseli míchat hodinu, doporučuji použít potravinářskou fólii. Stačí ustřihnout trochu větší čtverec než je váš hrnec a fólii přitisknout přímo na povrch ještě teplého pudingu. Takto ho pak necháme úplně vychladnout.
  • 2
    Mezitím si připravíme kakaový korpus. V míse vyšleháme vejce s cukrem do velmi husté pěny (trvá to asi 5 minut). V jiné míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto směs po částech vsypeme do vaječné pěny a nakonec přidáme olej.
  • 3
    Potřebujeme jen velmi tenkou vrstvu, takže použijeme normální velký plech, na který těsto naneseme opravdu jen do pár milimetrů tlusté vrstvy. Pečeme na 180°C asi 10-12min.
  • 4
    Na dokončení moussu dáme do misky vychladlý puding a pistáciovou pastu a šleháme, než bude puding hladký a nadýchaný. Lžíci želatiny rozmícháme v misce s dvěma lžícemi studené vody a necháme 10minut nabobtnat.
  • 5
    Mezitím si vyšleháme smetanu na hustou šlehačku. Tu nyní postupně jemně zamícháme do pudingu.
  • 6
    Želatinu rozpustíme na mírném ohni. Nevařit! Do hrnce přidáme dvě lžíce pistáciové směsi a pořádně zamícháme. Tuto směs pak nalijeme do zbytku pistáciové směsi a pořádně promícháme.
  • 7
    Formičky naplníme pěnou téměř po okraj, posypeme par pistaciemi a přiklopíme kakaovým kolečkem. Takto hotové je vložíme alespoň na 6 hodin nebo přes noc do mrazáku. Na čokoládový ganache smícháme čokoládu a smetanu a necháme chvíli vychladit.Dortíky vyndáme z mrazáku a vyklopíme. Dortíky dozdobíme podle libosti ganachem a nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.