Pistáciové mousse dortíky
50 min.
Ingredience
- Kakaový korpus
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 30gramůKakao - prášek
- 10gramůOlej rostlinný
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Ozdoba
- 100gramůČokoláda na vaření
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1hrstPistácie
- Pistáciový mousse
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůCukr krupice
- 1lžičkaPistáciová pasta
- 1lžíceŽelatina
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1gramPistácie
- 1baleníPudinkový prášek pistáciový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, pudingu a cukru uvaříme hustý puding, který necháme vychladnout. Aby se nevytvořil škraloup, ale nemuseli míchat hodinu, doporučuji použít potravinářskou fólii. Stačí ustřihnout trochu větší čtverec než je váš hrnec a fólii přitisknout přímo na povrch ještě teplého pudingu. Takto ho pak necháme úplně vychladnout.
- 2Mezitím si připravíme kakaový korpus. V míse vyšleháme vejce s cukrem do velmi husté pěny (trvá to asi 5 minut). V jiné míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto směs po částech vsypeme do vaječné pěny a nakonec přidáme olej.
- 3Potřebujeme jen velmi tenkou vrstvu, takže použijeme normální velký plech, na který těsto naneseme opravdu jen do pár milimetrů tlusté vrstvy. Pečeme na 180°C asi 10-12min.
- 4Na dokončení moussu dáme do misky vychladlý puding a pistáciovou pastu a šleháme, než bude puding hladký a nadýchaný. Lžíci želatiny rozmícháme v misce s dvěma lžícemi studené vody a necháme 10minut nabobtnat.
- 5Mezitím si vyšleháme smetanu na hustou šlehačku. Tu nyní postupně jemně zamícháme do pudingu.
- 6Želatinu rozpustíme na mírném ohni. Nevařit! Do hrnce přidáme dvě lžíce pistáciové směsi a pořádně zamícháme. Tuto směs pak nalijeme do zbytku pistáciové směsi a pořádně promícháme.
- 7Formičky naplníme pěnou téměř po okraj, posypeme par pistaciemi a přiklopíme kakaovým kolečkem. Takto hotové je vložíme alespoň na 6 hodin nebo přes noc do mrazáku. Na čokoládový ganache smícháme čokoládu a smetanu a necháme chvíli vychladit.Dortíky vyndáme z mrazáku a vyklopíme. Dortíky dozdobíme podle libosti ganachem a nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.