Pistáciový krém s jahodovým pyré
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1kusMango
- 25gramůCukr moučkový
- 100gramůPistácie
- 1kusLimetka
- 35gramůCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 500gramůJahody zahradní
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Polovinu oloupaných pistácií nahrubo nasekáme. V hrnci rozpustíme cukr a pistácie zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři, potřeném máslem.
- 2Omyté mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylými pistáciemi, limetkovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 sklenic a necháme v chladničce.
- 3Smícháme omyté jahody, cukr a citronovou šťávu. Prolisujeme přes síto a vzniklé pyré rozdělíme do pohárů na pistáciový krém.
- 4Každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, připraveným pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.