Pistáciový krém z podmáslí
25 min.
Ingredience
- 6kusůŽelatina
- 150gramůPistácie
- 1kusLimetka
- 400mililitrůMléko - podmáslí
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyGrapefruity
- 2lžíceMed včelí
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
9 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Z pistácií odebereme 2 lžíce a zbylé jemně umeleme, nasucho opražíme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody.
- 2Limetkovou šťávu smícháme s nastrouhanou limetkovou kůrou, podmáslím a cukrem, vmícháme umleté pistácie a rozpuštěnou želatinu. Necháme chladit asi 30 minut.
- 3Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a vmícháme do tuhnoucího krému. Naplníme do formiček a uložíme do chladničky na 4 hodiny.
- 4Oloupané grapefruity nakrájíme na plátky a vložíme na chvíli do rozehřátého medu.
- 5Krém vyklopíme na talířky a obložíme sladkými grapefruity a zbylými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.