Pivní chlebovka

31 min.

Ingredience

    • 400gramůChléb konzumní
    • 1litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 0,5lžičkaCukr krupice
    • 2špetkyZázvor mletý
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
111 mg
Cukr
896 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Starší chleba (400 g) nakrájíme na kostičky. Polovinu dáme do hrnce a zalijeme 1 litrem piva. Mezitím druhou polovinu pokrájeného chleba osmažíme v pánvi na sádle dozlatova.
  • 2
    Namočený chleba přivedeme k varu a pomalu vaříme 20 minut. Potom polévku rozmixujeme, dochutíme cukrem, zázvorem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Do polévky přilijeme smetanu, znovu ji přivedeme k varu a poté hned odstavíme z plotny.
  • 3
    Osmažený chleba rozdělíme do talířů, přelijeme pivní polévkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.