Pivní preclíky
40 min.
Ingredience
- 1lžíceKmín celý
- 1lžíceMák - semena
- 500gramůMouka polohrubá
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,75kostkaDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Polohrubou mouku vsypeme do mísy a přidáme rozdrobené droždí, cukr a část mírně ohřátého piva. Lehce zasypeme moukou a necháme částečně vykynout.
- 2Potom přidáme olej, sůl, pepř a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.
- 3Z těsta tvarujeme preclíky (nebo jiné tvary). Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem (nebo trochou piva) a posypeme mákem nebo kmínem.
- 4Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut a potom je necháme v troubě zvolna dosušit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 1. 3. 2017
Pivní preclíky
Tohle těsto funguje opravdu dobře. Krásně se s ním pracuje, nelepí se. Daly by se z něj tvořit i jiné tvary, třeba tyčky a podobně. Preclíčky jsou fajn křupavé. Doporučuju k vyzkoušení.