Pivní preclíky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polohrubou mouku vsypeme do mísy a přidáme rozdrobené droždí, cukr a část mírně ohřátého piva. Lehce zasypeme moukou a necháme částečně vykynout.
  • 2
    Potom přidáme olej, sůl, pepř a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.
  • 3
    Z těsta tvarujeme preclíky (nebo jiné tvary). Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem (nebo trochou piva) a posypeme mákem nebo kmínem.
  • 4
    Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut a potom je necháme v troubě zvolna dosušit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 1. 3. 2017
Pivní preclíky
Tohle těsto funguje opravdu dobře. Krásně se s ním pracuje, nelepí se. Daly by se z něj tvořit i jiné tvary, třeba tyčky a podobně. Preclíčky jsou fajn křupavé. Doporučuju k vyzkoušení.