Pizza z listového těsta

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 2stroužkyČesnek
    • 1lžíceKečup jemný
    • 4kusyŽampiony čerstvé
    • 1lžíceMáslo
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaKmín celý
    • 1kusPaprika
    • 100gramůSýr Parmezán
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
    • 50gramůAnglická slanina
    • 400gramůListové těsto
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
44 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmrazené plátky těsta položíme na sebe a na pomoučněném vále rozválíme. Pomocí válečku přeneseme na kulatou formu na pizzu a vytáhneme tak, aby okraje těsta přečnívaly asi 1 cm přes okraj formy po celém jejím obvodě.
  • 2
    Pak těsto mimo přečnívajícího okraje potřeme olejem, do kterého jsme přidali utřený česnek. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na másle s kmínem a solí krátce orestujeme.
  • 3
    Směs rozložíme na pizzu, pokryjeme slaninou, tu pokapeme kečupem a ozdobíme proužky papriky. Hustě posypeme sýrem, přečnívající okraje přehneme na pizzu a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 12. 2015
Pizza z listového těsta
Byla to rychlovka. Nebylo to špatné, ale příště si udělám svoje těsto na pizzu. Mouka, voda, olej, sůl . Zapojím pekárnu. O moc víc pracné to nebude a žampiony se slaninou a parmazánem určitě ještě zopakuji.