Pizza z listového těsta
40 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKečup jemný
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 1lžíceMáslo
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1kusPaprika
- 100gramůSýr Parmezán
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 50gramůAnglická slanina
- 400gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
44 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozmrazené plátky těsta položíme na sebe a na pomoučněném vále rozválíme. Pomocí válečku přeneseme na kulatou formu na pizzu a vytáhneme tak, aby okraje těsta přečnívaly asi 1 cm přes okraj formy po celém jejím obvodě.
- 2Pak těsto mimo přečnívajícího okraje potřeme olejem, do kterého jsme přidali utřený česnek. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na másle s kmínem a solí krátce orestujeme.
- 3Směs rozložíme na pizzu, pokryjeme slaninou, tu pokapeme kečupem a ozdobíme proužky papriky. Hustě posypeme sýrem, přečnívající okraje přehneme na pizzu a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 12. 2015
Pizza z listového těsta
Byla to rychlovka. Nebylo to špatné, ale příště si udělám svoje těsto na pizzu. Mouka, voda, olej, sůl . Zapojím pekárnu. O moc víc pracné to nebude a žampiony se slaninou a parmazánem určitě ještě zopakuji.