Placičky rybí na kari
30 min.
Ingredience
- 1kilogramTreska aljašská
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceKari pasta
- 6kusůCibulka jarní
- 1hrnekOlej rostlinný
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyCibule
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1,5lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceKrevety sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
69 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybu rozmixujeme s vejcem, kari pastou a koriandrem nahladko. Dáme směs do mísy, přidáme nasekané jarní cibulky a promícháme. Ze 2 lžící směsi uděláme kouli a vytvarujeme do placičky.
- 2Předehřejeme pánev a rozehřejeme olej. Smažíme placičky po obou stranách, dokud nezhnědnou. Poté vyndáme a necháme okapat, udržujeme v teple.
- 3Připravíme okurkový salát - smícháme nastrouhanou okurku se šalotkami, rybí omáčkou, chilli papričkami, krevetami a limetkovou šťávou.
- 4Podáváme salát k rybím placičkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.