Platýs po indicku
26 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceLimetková šťáva
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžíceChilli omáčka
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1kusLimetka
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 600gramůPlatýz - filety
- 20gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
677 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zázvor nastrouháme a odložíme. Rybu dáme na talíř a pokapeme olejem, posypeme nakrájeným koriandrem a přelijeme limetkovou šťávou. Maso obrátíme, aby se obalilo v marinádě, talíř zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky na 30 minut.
- 2Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Vodu, rajčatový protlak, chilli omáčku, ocet, třtinový cukr a nastrouhaný zázvor přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme 8 minut do zhoustnutí.
- 3Rybu mezitím vyjmeme z marinády a grilujeme ji 8 minut. Potom rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme koriandrem a klínky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.