Platýs po indicku

26 min.
Indie

Ingredience

    • 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 1lžíceKoriandr čerstvý
    • 2lžíceLimetková šťáva
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceChilli omáčka
    • 1lžíceOcet vinný
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 1kusLimetka
    • 2lžíceProtlak rajčatový
    • 600gramůPlatýz - filety
    • 20gramůZázvor celý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
677 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zázvor nastrouháme a odložíme. Rybu dáme na talíř a pokapeme olejem, posypeme nakrájeným koriandrem a přelijeme limetkovou šťávou. Maso obrátíme, aby se obalilo v marinádě, talíř zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky na 30 minut.
  • 2
    Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Vodu, rajčatový protlak, chilli omáčku, ocet, třtinový cukr a nastrouhaný zázvor přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme 8 minut do zhoustnutí.
  • 3
    Rybu mezitím vyjmeme z marinády a grilujeme ji 8 minut. Potom rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme koriandrem a klínky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.