Pletenky s rukolovým salátem a grilovacími klobáskami

27 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyKlobása bílá
    • 2lžičkyMajonéza
    • 1,5lžičkyHarissa pasta
    • 2lžičkyHořčice kremžská
    • 2kusyŽemle tuková
  • Salát
    • 50gramůRukola
    • 1lžíceKopr
    • 1kusCibulka jarní
    • 4kusyCherry rajčata
    • 2špetkySůl
    • 2špetkyPepř bílý
    • 1lžičkaOlej olivový extra panenský
    • 0,5lžičkaCukr krupice
    • 0,5lžičkaCitrónová šťáva
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
234 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme rukolový salát. Rukolu, čerstvý kopr, jarní cibulku a rajče omyjeme a osušíme čistou utěrkou. Rukolu pokrájíme na větší kousky, kopr posekáme na drobno, cibulku a cherry rajčátka si nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu v míse promícháme se solí, bílým pepřem, cukrem, citrónovou šťávou a olivovým olejem. Salát dobře promícháme.
  • 2
    Bílé grilovací klobásky opečeme nasucho v pánvi s nepřilnavým dnem. Klobásky pečeme z každé strany do zlatohněda.
  • 3
    2 pletenky - velké housky rozkrojíme na poloviny. Spodní strany pletenek potřeme majonézou (nejlépe majonézou Hellmans), obložíme je připraveným salátem, na něj položíme ugrilované klobásky, potřeme je malým množstvím ostré pomazánky Harrisy. Vrchní strany pletenek potřeme kremžskou hořčicí, přiklopíme je na klobásky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.