Plněná jablka
20 min.
Ingredience
- 120gramůRybíz červený
- 40gramůOřechy vlašské
- 4kusyJablka
- 40mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Jablka rozkrojíme podélně, vydlabeme lžičkou, až zůstane u slupky jen tenká vrstva dužiny. Vydlabanou dužinu vložíme do misky, přisypeme červený rybíz, posekané ořechy a vše spolu promícháme.
- 2Vydlabaná jablka pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Půlky jablek naplníme směsí z misky, upravíme na talířky vždy po dvou půlkách a ozdobíme šlehačkou.
- 3Podáváme jako dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.