Plněná jablka pečená v alobalu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, lžičkou uprostřed vydlabeme otvor. Naskládáme je na kousky alobalu a pokapeme z citrónu vymačkanou šťávou.
  • 2
    Rozměklých 60 g másla dáme do misky a spolu s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme rozdrcené ořechy a piškoty, vše zamícháme. Potom přisypeme rozinky namočené v koňaku, vanilkový cukr a opět všechny suroviny promícháme na hustou náplň.
  • 3
    Připravenou náplní plníme jablka na kouscích alobalu. Naplněná jablka potřeme máslem, zabalíme do alobalu a naskládáme na plech. Plech s jablky vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20-25 minut.
  • 4
    Upečená jablka vytáhneme z trouby, vybereme z alobalu a aranžujeme na dezertní talířky. Každou porci polijeme karamelovou polevou, Talířek ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.