Plněná jablka pečená v alobalu
40 min.
Ingredience
- 8kusůJablka
- 1kusCitrony
- 120gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr třtinový
- 100gramůPiškoty dětské kulaté
- 60gramůOřechy vlašské
- 20gramůRozinky bílé
- 20gramůCukr vanilka
- 50mililitrůMartell cognac
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůPoleva cukrářská lískooříšková
- 100gramůPoleva v prášku
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, lžičkou uprostřed vydlabeme otvor. Naskládáme je na kousky alobalu a pokapeme z citrónu vymačkanou šťávou.
- 2Rozměklých 60 g másla dáme do misky a spolu s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme rozdrcené ořechy a piškoty, vše zamícháme. Potom přisypeme rozinky namočené v koňaku, vanilkový cukr a opět všechny suroviny promícháme na hustou náplň.
- 3Připravenou náplní plníme jablka na kouscích alobalu. Naplněná jablka potřeme máslem, zabalíme do alobalu a naskládáme na plech. Plech s jablky vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20-25 minut.
- 4Upečená jablka vytáhneme z trouby, vybereme z alobalu a aranžujeme na dezertní talířky. Každou porci polijeme karamelovou polevou, Talířek ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.