Plněná omeleta s kompotem

45 min.
Francie

Ingredience

    • 10gramůCukr moučkový
    • 12gramůCukr krupice
    • 48gramůZakysaná smetana
    • 12gramůMandle mleté
    • 150gramůKompot jablečný
    • 50gramůMaliny
    • 8kusůVejce slepičí
    • 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce ušleháme s cukrem, mletými mandlemi a 12 g zakysané smetany, osolíme.
  • 2
    Těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou z nich usmažíme na rozpáleném oleji do lehce opečené omelety.
  • 3
    Jednu omeletu přendáme na talíř vhodný k zapékání, poklademe jablečným kompotem smíchaným se zakysanou smetanou, navrch dáme maliny. Přiklopíme druhou omeletou, lehce poprášíme moučkovým cukrem.
  • 4
    Necháme v troubě lehce zezlátnout.
  • 5
    Servírujeme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.