Plněná ořechová kolečka s kokosem
45 min.
Ingredience
- 70gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 80gramůKokos - mletý (Kopra)
- Na krém
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 80gramůCukr krupice
- 50gramůTuk
- 250gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko plnotučné
- Na těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůHera
- 65gramůOřechy lískové
- 70gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,25lžičkaSoda jedlá
- 0,25lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
61 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Na válu vypracujeme těsto z mouky, žloutku, mletých oříšků, cukru, Hery, sody a skořice. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme ho alespoň hodinu v chladničce. Poté na válu vyválíme tenkou placku, z které vykrajujeme kolečka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě do bledě růžova.
- 2Kolečka rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu koleček potřeme bílkovou polevou a necháme zaschnout.
- 3Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
- 4V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme pudinkový prášek s cukrem a na sporáku zahříváme za stálého míchání. Pudink asi dvě minuty povaříme. Poté stáhneme ze sporáku a do pudinku zamícháme po částek ztužený tuk. Při pokojové teplotě necháme pudink zchladnout za občasného promíchání. Když je pudink vlažný, zašleháme do něj postupně změklé máslo.
- 5Vychladlá kolečka po třech spojujeme krémem, vrchní kolečko bude s bílkovou polevou. Krémem potřeme i boky spojených koleček a obalíme je ve strouhaném kokosu.
- 6Hotová kolečka dáme do chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.