Plněná velikonoční vajíčka s kokosem
55 min.
Ingredience
- 60gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 240gramůMouka polohrubá
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceKakao
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Na krém
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 1lžíceRum
- 1lžíceKakao - prášek
- Na obalení
- 100gramůKokos strouhaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
61 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Ve šlehači šleháme změklé máslo, žloutky a cukr do husté pěny. Poté postupně zašleháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaovým práškem. Na závěr lehce „zabalíme“ pevný sníh z bílků.
- 2Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme, až je piškot růžový. Upečený piškot necháme přes noc uležet.
- 3Z piškotu vykrajujeme tvořítkem vajíčka, která podélně rozpůlíme, naplníme krémem a kromě spodní části potřeme i celá vajíčka a obalíme v kokosu.
- 4Krém připravíme utřením změklého másla s prosátým cukrem, kakaem, rumem a přimícháním rozdrobeného piškotu, který nám zbyl z vykrájených vajíček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.