Plněná velikonoční vajíčka s kokosem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
61 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve šlehači šleháme změklé máslo, žloutky a cukr do husté pěny. Poté postupně zašleháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaovým práškem. Na závěr lehce „zabalíme“ pevný sníh z bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme, až je piškot růžový. Upečený piškot necháme přes noc uležet.
  • 3
    Z piškotu vykrajujeme tvořítkem vajíčka, která podélně rozpůlíme, naplníme krémem a kromě spodní části potřeme i celá vajíčka a obalíme v kokosu.
  • 4
    Krém připravíme utřením změklého másla s prosátým cukrem, kakaem, rumem a přimícháním rozdrobeného piškotu, který nám zbyl z vykrájených vajíček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.