Plněné datle obalované v čokoládě
50 min.
Ingredience
- 50gramůPistácie
- 180gramůMarcipánová hmota surová
- 150gramůČokoláda hořká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůDatle
- 4lžíceSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
5 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Pistácie si dáme v sáčku na chvilku do mrazáku. Potom je vyndáme a vsypeme do mixéru. Promixujeme je na co nejjemnější prášek. Marcipán rozhněteme do měkka a vložíme do misky. Přilijeme k němu višňový likér a přisypeme pistáciový prášek. Ze všeho uhněteme těsto, kterým pak naplňujeme datle (40 ks), ze kterých jsme předtím odstranili pecky.
- 2Na plotnu si postavíme menší hrnec s vodou. Do něj umístíme malý hrnek s nalámanou hořkou čokoládou a k ní přidáme dvě lžíce másla. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a dokonale nesmísí s máslem. Do čokoládové hmoty namáčíme naplněné datle. Dáme je na talíř a vložíme do chladničky, kde je necháme asi dvě hodiny tuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.