Plněné hrušky se šlehačkou
30 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 5lžicCukr krupice
- 200mililitrůVoda pitná
- 4lžíceRum
- 1lžíceMáslo
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1hrstVlašské ořechy
- 1kusVanilkový cukr
- 250mililitrůSmetana ke šlehání
- 1lžícePomerančová kůra
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Vodu s pomerančovou kůrou a třemi lžícemi cukru krátce povaříme, přidáme oloupané, podílně rozpůlené hrušky bez jadřinců, opět krátce povaříme, zalijeme rumem, přiklopíme poklicí a necháme zvolna vychladnout.
- 2Zbylé dvě lžíce cukru necháme na másle zkaramelizovat, vmícháme ořechy a vše rozetřeme na olejem vymazaný plochý talíř. Po ztuhnutí odloupneme a rozlámeme na kousky, ty ještě rozdrtíme paličkou na maso nebo válečkem.
- 3Smetanu do tuha našleháme s vanilkovým cukrem a rozdělíme do širokých misek. Půlky hrušek vyjmeme z marinády, do otvorů po jadřincích dáme po lžičce rozdrcené směsi a po dvou je složíme k sobě.
- 4Takto naplněné hrušky uložíme po jedné do smetany v miskách a posypeme zbylou drtí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.