Plněné hrušky se šlehačkou

30 min.
Polsko

Ingredience

    • 4kusyHrušky
    • 5lžicCukr krupice
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 4lžíceRum
    • 1lžíceMáslo
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1hrstVlašské ořechy
    • 1kusVanilkový cukr
    • 250mililitrůSmetana ke šlehání
    • 1lžícePomerančová kůra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
104 kcal
Tuky
2 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
186 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu s pomerančovou kůrou a třemi lžícemi cukru krátce povaříme, přidáme oloupané, podílně rozpůlené hrušky bez jadřinců, opět krátce povaříme, zalijeme rumem, přiklopíme poklicí a necháme zvolna vychladnout.
  • 2
    Zbylé dvě lžíce cukru necháme na másle zkaramelizovat, vmícháme ořechy a vše rozetřeme na olejem vymazaný plochý talíř. Po ztuhnutí odloupneme a rozlámeme na kousky, ty ještě rozdrtíme paličkou na maso nebo válečkem.
  • 3
    Smetanu do tuha našleháme s vanilkovým cukrem a rozdělíme do širokých misek. Půlky hrušek vyjmeme z marinády, do otvorů po jadřincích dáme po lžičce rozdrcené směsi a po dvou je složíme k sobě.
  • 4
    Takto naplněné hrušky uložíme po jedné do smetany v miskách a posypeme zbylou drtí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.