Plněné pusinky
30 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 85gramůMouka pšeničná hladká
- 35gramůCukr krupice
- 200mililitrůSmetana na šlehání
- 1kusZtužovač šlehačky
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- Poleva
- 80gramůTuk
- 80gramůCukr moučkový
- 1lžíceMléko polotučné
- 1lžíceSolamyl
- 2lžíceKakao
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
46 g
Cukr
29 g
Vápník
34 mg
Postup přípravy
- 1Z bílků našleháme tuhý sníh, do něj zašleháme cukr, žloutky a nakonec vmícháme mouku.
- 2Těsto přendáme do cukrářského sáčku a pak z něj na plech, vyložený pečícím papírem, nastříkáme malé pusinky. Ve středně horké troubě upečeme dorůžova a po vychladnutí po dvou spojíme šlehačkou, ušlehanou se ztužovačem.
- 3Hotové pusinky namáčíme v polevě.
- 4Poleva: V rozpuštěném tuku umícháme dohladka cukr, mléko, solamyl a kakao.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.