Plněné velikonoční řezy s polevou

80 min.
Evropa

Ingredience

  • Na krém
    • 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 1lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 300gramůMáslo čerstvé
    • 300gramůCukr moučkový
  • Na plechy
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 3lžíceTuk
  • Na polevu
    • 300lžicCukr moučkový
    • 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1594 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
336 g
Vláknina
2 mg
Cukr
318 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuk s vodou v hrnci zahříváme. Když se začne vařit, vmícháme mouku, až utvoříme hladkou hmotu, kterou necháme za občasného promíchání vychladnout.
  • 2
    Do vychladlé hmoty zašleháme postupně vejce. Hmotu rozdělíme na dva stejné díly a rozetřeme ji na dva vymazané a moukou vysypané plechy. V předehřáté troubě pečeme, až těsto zezlátne. Upečené placky necháme na plechu vychladnout.
  • 3
    V mezičase si připravíme krém. V rendlíku svaříme mléko, v němž jsme rozšlehali škrob s moukou a za občasného zamíchání necháme hmotu vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a po částech vmícháme do mléčné hmoty. Dobře prošleháme.
  • 4
    Jednu placku natřeme krémem, překryjeme druhou plackou a potřeme polevou. Necháme zaschnout a krájíme na kostky.
  • 5
    Polevu připravíme smícháním prosátého cukru, citronové šťávy a horké vody. Poleva musí být bílá a hladká.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.