Plněné velikonoční řezy s polevou
80 min.
Ingredience
- 3gramyTuk
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 2mililitryVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- Na krém
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 300gramůMáslo čerstvé
- 300gramůCukr moučkový
- Na plechy
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceTuk
- Na polevu
- 300lžicCukr moučkový
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1594 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
336 g
Vláknina
2 mg
Cukr
318 g
Postup přípravy
- 1Tuk s vodou v hrnci zahříváme. Když se začne vařit, vmícháme mouku, až utvoříme hladkou hmotu, kterou necháme za občasného promíchání vychladnout.
- 2Do vychladlé hmoty zašleháme postupně vejce. Hmotu rozdělíme na dva stejné díly a rozetřeme ji na dva vymazané a moukou vysypané plechy. V předehřáté troubě pečeme, až těsto zezlátne. Upečené placky necháme na plechu vychladnout.
- 3V mezičase si připravíme krém. V rendlíku svaříme mléko, v němž jsme rozšlehali škrob s moukou a za občasného zamíchání necháme hmotu vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a po částech vmícháme do mléčné hmoty. Dobře prošleháme.
- 4Jednu placku natřeme krémem, překryjeme druhou plackou a potřeme polevou. Necháme zaschnout a krájíme na kostky.
- 5Polevu připravíme smícháním prosátého cukru, citronové šťávy a horké vody. Poleva musí být bílá a hladká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.