Plněné žampiony rýží

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyŽampiony čerstvé
    • 100gramůHouby čerstvé
    • 1,5decilitryVíno červené
    • 4kusyCibulka jarní
    • 75gramůRýže předvařená (parboiled)
    • 2lžíceSýr Parmezán
    • 4plátkyChléb toastový
    • 50gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme žampiony, odřízneme nožky a položíme stranou dolů. Pokrájené nožky dáme do hrnce. Rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.
  • 2
    Do hrnce přidáme lesní houby, červené víno a pokrájená usušená rajčata. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme 3 minuty, aby houby změkly. Necháme okapat, okapanou šťávu uschováme a houby dáme do malé misky. Vmícháme nasekané jarní cibulky a uvařenou rýži, osolíme a opepříme. Směs dáme do kloboučků a posypeme nastrouhaným parmezánem.
  • 3
    Houby rozložíme na plech a polijeme uschovanou šťávou. Pečeme 25 minut.
  • 4
    Předehřejeme gril, kůrku z krajíců chleba odkrojíme a krajíce dáme na gril, aby po obou stranách zhnědly.
  • 5
    Houby necháme okapat a dáme každou na jeden toast, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.