Plněné žampiony rýží
60 min.
Ingredience
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 100gramůHouby čerstvé
- 1,5decilitryVíno červené
- 4kusyCibulka jarní
- 75gramůRýže předvařená (parboiled)
- 2lžíceSýr Parmezán
- 4plátkyChléb toastový
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme žampiony, odřízneme nožky a položíme stranou dolů. Pokrájené nožky dáme do hrnce. Rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.
- 2Do hrnce přidáme lesní houby, červené víno a pokrájená usušená rajčata. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme 3 minuty, aby houby změkly. Necháme okapat, okapanou šťávu uschováme a houby dáme do malé misky. Vmícháme nasekané jarní cibulky a uvařenou rýži, osolíme a opepříme. Směs dáme do kloboučků a posypeme nastrouhaným parmezánem.
- 3Houby rozložíme na plech a polijeme uschovanou šťávou. Pečeme 25 minut.
- 4Předehřejeme gril, kůrku z krajíců chleba odkrojíme a krajíce dáme na gril, aby po obou stranách zhnědly.
- 5Houby necháme okapat a dáme každou na jeden toast, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.