Plody moře s červenou kari omáčkou
20 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusCitronová tráva
- 10gramůZázvor celý
- 2,5decilitryKokosové mléko
- 2lžíceKari pasta
- 1lžíceVývar rybí
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
14 g
Cukr
682 mg
Postup přípravy
- 1Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou jarní cibulku. Stonek citronové šťávy rozdrtíme, kořen zázvoru oloupeme a nakrájíme, přidáme rozdrcený stonek a nastrouhaný kořen zázvoru, thajskou červenou kari pastu, kokosové mléko a rybí vývar do woku a rozehřejeme téměř do bodu varu.
- 2Oloupané krevety přidáme do woku s pokrájeným koriandrem a povaříme 5 minut.
- 3Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.