Pohanková kaše s datlemi
11 min.
Ingredience
- 70gramůPohanka
- 500mililitrůVoda pitná
- 20gramůDatle
- 100mililitrůMléko sójové
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
8 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Pohanku nasypeme do sítka a propláchneme pod tekoucí vodou. Překlopíme do hrnce a přidáme vodu. Přivedeme k varu, a jakmile se začne vařit, zmírníme oheň. Vaříme asi 8 minut. Je-li vařená pohanka příliš hustá, naředíme ji sójovým mlékem.
- 2Do hotové kaše vmícháme skořici a datle, které jsme nakrájeli na menší kousky. Na talíři můžeme kaši dosladit medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.