Pohanková kaše s medem
25 min.
Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 500gramůPohanka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMed včelí
- 100gramůPerník
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
48 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme mlékem, přivedeme k varu a vaříme pozvolna 20 minut. Občas promícháme, aby se vznikající kaše nechytala dna.
- 2Pohankovou kaši rozdělíme na talíře, ochutíme medem a strouhaným perníkem. Každou porci ještě polijeme lžící rozpuštěného másla a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.