Pohanková kaše se švestkami

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
700 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme vroucím mlékem a pozvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme, aby se kaše nelepila ke dnu.
  • 2
    Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Pekáček vymažeme kouskem másla, vložíme do něj polovinu pohankové kaše, povrch rovnoměrně posypeme švestkami a zakryjeme druhou polovinou kaše. Povrch pokapeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.
  • 3
    Zapečenou kaši rozdělíme na talíře, pocukrujeme a ještě teplou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.