Pohanková kaše se švestkami
65 min.
Ingredience
- 600gramůPohanka
- 1200mililitrůMléko polotučné
- 300gramůŠvestky
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr vanilka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
700 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme vroucím mlékem a pozvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme, aby se kaše nelepila ke dnu.
- 2Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Pekáček vymažeme kouskem másla, vložíme do něj polovinu pohankové kaše, povrch rovnoměrně posypeme švestkami a zakryjeme druhou polovinou kaše. Povrch pokapeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.
- 3Zapečenou kaši rozdělíme na talíře, pocukrujeme a ještě teplou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.