Pohankové sušenky s rozinkami
50 min.
Ingredience
- 200gramůVločky pohankové bio
- 200gramůMouka bezlepková
- 200gramůCukr moučkový
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůOřechy vlašské
- 2lžíceKokos strouhaný
- 3lžíceRozinky tmavé
- 3gramySkořice mletá
- 1lžičkaKakao
- 250gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
37 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Ořechy nasekáme na jemnější kousky, rozinky propláchneme na sítku pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Čokoládu nastrouháme. V hlubší míse smícháme pohankové vločky, bezlepkovou mouku, kypřicí prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu, nasekané ořechy, strouhaný kokos, špetku skořice a lžičku kakaa.
- 2Vejce a máslo vymícháme do hladké pěny a spolu se sypkými surovinami vymícháme těsto. Z tohoto těsta utvoříme kuličky, které mírně rozmáčkneme do malých placiček. Pokud se nám ruce hodně lepí, namáčíme je ve vodě. Vytvořené placičky rozložíme na plechu, vyloženém pečicím papírem, a placičky pečeme dorůžova v troubě, vyhřáté na 170 °C. Upečené placičky necháme vychladnout na plechu, teprve potom je z plechu sundáváme, aby se nám cukroví nepolámalo. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.