Pohankový nákyp
75 min.
Ingredience
- 300gramůPohanka
- 200gramůJablka
- 200gramůŠvestky
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Pohanku zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme, jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.
- 2Pekáček vymažeme kouskem másla, vložíme do něj třetinu scezené pohanky, na ni položíme polovinu jablek a švestek, zakryjeme druhou třetinou pohanky, opět položíme vrstvu jablek a švestek a zakryjeme třetí třetinou pohanky. Dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 10 minut, vyndáme pekáček z trouby, v mléce rozmícháme cukr a rozkvedláme vejce, zalijeme celý povrch pohanky, polijeme třemi lžícemi rozpuštěného másla a vrátíme do trouby. Pečeme ještě 45 minut. Nákyp naporcujeme, rozdělíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.