Pohankový nákyp

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme, jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.
  • 2
    Pekáček vymažeme kouskem másla, vložíme do něj třetinu scezené pohanky, na ni položíme polovinu jablek a švestek, zakryjeme druhou třetinou pohanky, opět položíme vrstvu jablek a švestek a zakryjeme třetí třetinou pohanky. Dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 10 minut, vyndáme pekáček z trouby, v mléce rozmícháme cukr a rozkvedláme vejce, zalijeme celý povrch pohanky, polijeme třemi lžícemi rozpuštěného másla a vrátíme do trouby. Pečeme ještě 45 minut. Nákyp naporcujeme, rozdělíme na talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.