Pohankový salát s ovocem

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
14 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku necháme namáčet do druhého dne ve vodě.
  • 2
    Poté ji zalijeme horkou vodou, necháme 5min stát a vodu slijeme.
  • 3
    Mezitím rozkrojíme jablka a hrušky, odstraníme jadřince a nakrájíme na hrubší plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme, lísková jádra rozpůlíme.
  • 4
    Do vychladlé pohanky vmícháme jablka, hrušky, rozinky, mrkev a ořechy. Dochutíme medem, javorovým sirupem a citronovou šťávou.
  • 5
    Salát posypeme skořicí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.