Pohankový salát s ovocem
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMed včelí
- 50gramůHrozinky
- 1kusHrušky
- 300gramůKroupy pohankové
- 20gramůOřechy lískové
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyJablka
- 1lžíceSirup javorový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
14 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Pohanku necháme namáčet do druhého dne ve vodě.
- 2Poté ji zalijeme horkou vodou, necháme 5min stát a vodu slijeme.
- 3Mezitím rozkrojíme jablka a hrušky, odstraníme jadřince a nakrájíme na hrubší plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme, lísková jádra rozpůlíme.
- 4Do vychladlé pohanky vmícháme jablka, hrušky, rozinky, mrkev a ořechy. Dochutíme medem, javorovým sirupem a citronovou šťávou.
- 5Salát posypeme skořicí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.