Pohár s kaštany a pěnou

60 min.
Itálie

Ingredience

    • 100gramůČokoláda bílá
    • 20mililitrůRum
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 250gramůKaštany jedlé
    • 40gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
33 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené a vyloupané kaštany propasírujeme lisem na brambory a promícháme s cukrem a 20ml rumu.
  • 2
    Čokoládu nalámanou na kousky rozpustíme s 50ml smetany ve vodní lázni a necháme vychladnout.
  • 3
    Zbylou smetanu částečně ušleháme, přidáme čokoládovou hmotu a dále šleháme do pěny. Kaštanovu směs znovu propasírujeme lisem na brambory tak, abychom vytvořili \"špagety\".
  • 4
    Misky naplníme střídavě připravenou pěnou a kaštanovými špagetami. Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.