Pohár z podzimního ovoce
30 min.
Ingredience
- 150gramůJablka
- 100gramůHrušky
- 2špetkySkořice mletá
- 30gramůRozinky bílé
- 20gramůCukr krupice
- 40gramůCukr vanilka
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 30gramůCukr třtinový
- 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 60gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůPiškoty dětské kulaté
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky, přisypeme skořici, 20 g vanilkového cukru a krupicový cukr. Vše v misce mixérem rozmixujeme na hustou kaši. Přimícháme rozinky a ještě jednou zamícháme.
- 2Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme třtinový cukr, pudinkový prášek a 20 g vanilkového cukru. Za stálého míchání na mírném ohni uvaříme pudink a stáhneme z ohně.
- 3Do dvou skleněných poháru rozdělíme dětské piškoty a přeložíme je ovocní kaši. Kaši polijeme pudinkem a jeho povrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Hotové poháry servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.