Pohár z podzimního ovoce

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 150gramůJablka
    • 100gramůHrušky
    • 2špetkySkořice mletá
    • 30gramůRozinky bílé
    • 20gramůCukr krupice
    • 40gramůCukr vanilka
    • 2,5decilitryMléko polotučné
    • 30gramůCukr třtinový
    • 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 60gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50gramůPiškoty dětské kulaté
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky, přisypeme skořici, 20 g vanilkového cukru a krupicový cukr. Vše v misce mixérem rozmixujeme na hustou kaši. Přimícháme rozinky a ještě jednou zamícháme.
  • 2
    Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme třtinový cukr, pudinkový prášek a 20 g vanilkového cukru. Za stálého míchání na mírném ohni uvaříme pudink a stáhneme z ohně.
  • 3
    Do dvou skleněných poháru rozdělíme dětské piškoty a přeložíme je ovocní kaši. Kaši polijeme pudinkem a jeho povrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Hotové poháry servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.