Polévka celerová
40 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a polovinu uvaříme s kapkou citronové šťávy doměkka.
- 2Druhou polovinu celeru podusíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme hovězím a celerovým vývarem a necháme povařit.
- 3Hotovou polévku ocedíme, přidáme nakrájený uvařený celer a zbytek celerového vývaru. Polévku okořeníme a ještě krátce povaříme.
- 4Nakonec polévku posypeme jemně nasekanou petrželovou nebo celerovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.