Polévka consommé

435 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar a mleté hovězí maso dáme do pánve a necháme hodinu odležet. Přidáme nakrájená rajčata, cibuli, mrkev, celerové stonky, bouquet garni, 2 bílky, rozdrcené skořápky ze 2 vajec, sůl a pepř. Přivedeme téměř k bodu varu za stálého šlehání metlou.
  • 2
    Zakryjeme pokličkou a vaříme cca hodinu. Polévku přecedíme přes tenkou látku a vlijeme znovu do čistého hrnce. Tekutina musí být čirá. Pokud není čirá, přidáme bílek a rozdrcené skořápky z dalších 2 vajec. Proces potom opakujeme - přecedíme a povaříme.
  • 3
    Přidáme sherry, prohřejeme polévku a servírujeme do misek.
  • 4
    Podáváme teplé s tenkými plátky bílého chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.