Polévka consommé
435 min.
Ingredience
- 1,25litryHovězí vývar základní
- 225gramůHovězí maso mleté
- 2kusyRajčata
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceSherry brandy
- 2kusyCeler - nať
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
4 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vývar a mleté hovězí maso dáme do pánve a necháme hodinu odležet. Přidáme nakrájená rajčata, cibuli, mrkev, celerové stonky, bouquet garni, 2 bílky, rozdrcené skořápky ze 2 vajec, sůl a pepř. Přivedeme téměř k bodu varu za stálého šlehání metlou.
- 2Zakryjeme pokličkou a vaříme cca hodinu. Polévku přecedíme přes tenkou látku a vlijeme znovu do čistého hrnce. Tekutina musí být čirá. Pokud není čirá, přidáme bílek a rozdrcené skořápky z dalších 2 vajec. Proces potom opakujeme - přecedíme a povaříme.
- 3Přidáme sherry, prohřejeme polévku a servírujeme do misek.
- 4Podáváme teplé s tenkými plátky bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.