Polévka laksa

15 min.

Ingredience

    • 500gramůKuřecí prsa
    • 125mililitrůPasta Laksa
    • 380mililitrůKokosové mléko
    • 1litrVývar drůbeží
    • 2lžíceLimetková šťáva
    • 1lžíceOmáčka rybí
    • 2lžičkyCukr třtinový
    • 250gramůNudle vaječné
    • 250gramůFazolové klíčky
    • 150gramůCibulka jarní
    • 15mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
969 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
25 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na drobnější kousky. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka.
  • 2
    Olej rozpálíme a osmažíme na něm maso po dobu 5 minut. Poté přidáme pastu laksa a smažíme cca 1 minutu. Vmícháme kokosové mléko, vývar, šťávu z limetky, rybí omáčku a cukr. Uvedeme k varu. Přidáme nudle a povaříme 3 minuty. Na závěr vmícháme fazolové klíčky a cibulku. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.