Polévka švestková

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
62 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky omyjeme, vypeckujeme a vaříme ve vodě doměkka. Uvařené švestky si prolisujeme nebo rozmixujeme a vodou rozředíme na patřičné množství polévky.
  • 2
    Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody, smícháme s polévkou a zavaříme.
  • 3
    Polévku ochutíme trochou mleté skořice. Můžeme použít i strouhanou citrónovou kůru a popřípadě osladíme.
  • 4
    Polévku můžeme podávat studenou i teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.