Polévka švestková
40 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžičkaSolamyl
- 500gramůŠvestky
- 1kusCitrony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
62 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme, vypeckujeme a vaříme ve vodě doměkka. Uvařené švestky si prolisujeme nebo rozmixujeme a vodou rozředíme na patřičné množství polévky.
- 2Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody, smícháme s polévkou a zavaříme.
- 3Polévku ochutíme trochou mleté skořice. Můžeme použít i strouhanou citrónovou kůru a popřípadě osladíme.
- 4Polévku můžeme podávat studenou i teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.