Polévka vařená v tykvi

145 min.

Ingredience

    • 1kusTykev
    • 1lžičkaSůl
    • 3lžíceRýže
    • 1špetkaKmín římský
    • 750mililitrůVývar drůbeží
    • 0,5lžičkaMuškátový květ
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vršek tykve odkrojíme a uchováme. Semínka z tykve vydlabeme spolu s vláknitou dužinou tak, aby stěny i dno tykve zůstaly dostatečně silné. Vydlabanou dužninu nadrobno nakrájíme.
  • 2
    Vnitřek tykve potřeme trochou soili a vyplníme směsí dužniny, nasekané cibule, propláchnuté rýže a koření. Tykev vložíme do zapékací mísy a do tří čtvrtin zalijeme vývarem. Uzavřeme odkrojeným vrškem a vaříme 2 hodiny při 160 stupních Celsia.
  • 3
    Při podávání tykev přemístíme do vyhřáté servírovací mísy nebo ji můžeme ponechat v zapékací míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.