Polévka vařená v tykvi
145 min.
Ingredience
- 1kusTykev
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceRýže
- 1špetkaKmín římský
- 750mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vršek tykve odkrojíme a uchováme. Semínka z tykve vydlabeme spolu s vláknitou dužinou tak, aby stěny i dno tykve zůstaly dostatečně silné. Vydlabanou dužninu nadrobno nakrájíme.
- 2Vnitřek tykve potřeme trochou soili a vyplníme směsí dužniny, nasekané cibule, propláchnuté rýže a koření. Tykev vložíme do zapékací mísy a do tří čtvrtin zalijeme vývarem. Uzavřeme odkrojeným vrškem a vaříme 2 hodiny při 160 stupních Celsia.
- 3Při podávání tykev přemístíme do vyhřáté servírovací mísy nebo ji můžeme ponechat v zapékací míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.