Polévka z černého piva s rýží
20 min.
Ingredience
- 1,5litryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 30gramůCukr moučkový
- 1špetkaSkořice mletá
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůRýže předvařená (parboiled)
- 0,5litrVoda pitná
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
570 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody a uvaříme v něm rýži.
- 2Do hrnce nalijeme pivo, přivedeme ho do varu, vmícháme do něj cukr a skořici, krátce povaříme a odstavíme z ohně. Do horké polévky přimícháme vajíčka, která jsme v hrnku rozšlehali se smetanou a přidáme uvařenou scezenou rýži. Pak ještě vmícháme nastrouhaný sýr a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.