Polévka z černého piva s rýží

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1,5litryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
    • 30gramůCukr moučkový
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 2kusyVejce slepičí
    • 100gramůRýže předvařená (parboiled)
    • 0,5litrVoda pitná
    • 50gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
570 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody a uvaříme v něm rýži.
  • 2
    Do hrnce nalijeme pivo, přivedeme ho do varu, vmícháme do něj cukr a skořici, krátce povaříme a odstavíme z ohně. Do horké polévky přimícháme vajíčka, která jsme v hrnku rozšlehali se smetanou a přidáme uvařenou scezenou rýži. Pak ještě vmícháme nastrouhaný sýr a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.