Polévka z čínského zelí
35 min.
Ingredience
- 450gramůZelí čínské
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOcet rýžový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusChilli paprička
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceSherry brandy
- 1lžíceSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričku jemně nakrájíme. Čínské zelí řádně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme. Odstraníme řapíky a listy drobně pokrájíme.
- 2Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme zelí a dusíme 15 minut. Mezitím rozmícháme v misce rýžový ocet, sójovou omáčku, cukr a sherry. Řádně promícháme, přidáme do hrnce spolu s chilli papričkou a zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 3 minuty. V malém množství vody rozmícháme škrobovou moučku na hladkou kaši. Vmícháme je pomalu do polévky a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Vše povaříme ještě 5 minut.
- 3Polévku vlijeme do nahřáté polévkové mísy a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.