Polévka z galangalu
41 min.
Ingredience
- 400mililitrůKokosové mléko
- 250mililitrůVoda pitná
- 10gramůCitronová tráva
- 2gramyKafirové listy
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůKuřecí prsa
- 30mililitrůOmáčka rybí
- 6gramůCukr krupice
- 2gramyChilli paprička
- 4gramyKoriandr čerstvý
- 10gramůGalgan
- 30mililitrůLimetková šťáva
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
39 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
43 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Houby oloupeme a rozčtvrtíme. Maso pokrájíme na nudličky.
- 2Do hrnce dáme 250 ml vody, kokosové mléko, listy limety a citronovou trávu. Galangal nakrájíme na kolečka, přidáme do hrnce a vše uvedeme k varu. Přisypeme maso, žampiony, cukr. Přilijeme limetkovou šťávu, rybí omáčku a vše povaříme 15 minut.
- 3Chilli papričky rozkrojíme, vyjmeme semínka a dužinu pokrájíme na kousky. Přimícháme do polévky a povaříme ještě minutu.
- 4Polévku servírujeme posypanou sekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.