Polévka z jablek s vínem
45 min.
Ingredience
- 700gramůJablka
- 2litryVoda pitná
- 500mililitrůVíno bílé
- 120gramůCukr krupice
- 70gramůHrozinky
- 70gramůRybíz červený
- 50gramůSolamyl
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
75 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostky a v hrnci zalijeme vínem, přimícháme kousky citronové kůry, cukr a na mírném plameni dusíme 20 minut.
- 2Poté propasírujeme, přilijeme vodu, přidáme hrozinky, opraný a obraný rybíz, na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Polévku zahustíme Solamylem, který jsme rozšlehali v 50 ml vody, 5 minut povaříme. Před podáváním do polévky vmícháme citronovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.