Polévka z jahodového kompotu

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůJahody zahradní
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 80mililitrůPomerančová šťáva
    • 20gramůSolamyl
    • 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompot scedíme, jahody rozmačkáme a půl litru šťávy z jahod smícháme s vodou. Přivedeme k varu a jakmile se začne vařit, přidáme rozmačkané jahody, mléko, ve kterém jsme rozmíchali solamyl a krátce povaříme. Přilijeme pomerančovou šťávu a polévku rozšleháme.
  • 2
    Před podáváním dáme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.