Polévka z jahodového kompotu
15 min.
Ingredience
- 300gramůJahody zahradní
- 500mililitrůMléko polotučné
- 80mililitrůPomerančová šťáva
- 20gramůSolamyl
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kompot scedíme, jahody rozmačkáme a půl litru šťávy z jahod smícháme s vodou. Přivedeme k varu a jakmile se začne vařit, přidáme rozmačkané jahody, mléko, ve kterém jsme rozmíchali solamyl a krátce povaříme. Přilijeme pomerančovou šťávu a polévku rozšleháme.
- 2Před podáváním dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.