Polévka z koriandru

30 min.
Mexiko

Ingredience

    • 100gramůKoriandr
    • 500mililitrůVývar drůbeží
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká
    • 3stroužkyČesnek
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaPepř černý mletý
    • 0,5lžičkaKmín mletý
    • 200mililitrůZakysaná smetana
    • 0,5lžičkaChilli koření mleté
    • 4lžíceOlej avokádový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
13 mg
Cukr
61 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koriandr rozmixujeme s trochou vývaru dohladka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vychladlým vývarem.
  • 3
    Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a rozmixovaný koriandr.
  • 4
    Vaříme 15 minut.
  • 5
    Poté přidáme zakysanou smetanu a prohřejeme.
  • 6
    Podáváme pokapané avokádovým olejem a posypané chilli kořením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.