Polévka žemlovka

37 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
200 mg
Cukr
263 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Starší 3 housky pokrájíme na menší kousky, dáme je do hrnce se studenou vodou (1.5 litru) a přivedeme k varu. Přidáme masox, drcený kmín, zmírníme teplotu a vaříme přibližně 15 minut. Pak polévku rozmixujeme, ale ne úplně na kaši. Přidáme do ní za stálého míchání vejce pokrájenou klobásu a vaříme ještě 5-7 minut. Polévku podle chuti můžeme dochutit Vegetou (0.5 lžičky).
  • 3
    Polévku podáváme posypanou petrželkou kudrnkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.