Polévka žemlovka
37 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůKlobása skopová
- 20gramůMasox
- 0,5lžičkaVegeta
- 1lžícePetržel kudrnka
- 3kusyŽemle tuková
- 1lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
200 mg
Cukr
263 mg
Postup přípravy
- 1Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Klobásu nakrájíme na kolečka.
- 2Starší 3 housky pokrájíme na menší kousky, dáme je do hrnce se studenou vodou (1.5 litru) a přivedeme k varu. Přidáme masox, drcený kmín, zmírníme teplotu a vaříme přibližně 15 minut. Pak polévku rozmixujeme, ale ne úplně na kaši. Přidáme do ní za stálého míchání vejce pokrájenou klobásu a vaříme ještě 5-7 minut. Polévku podle chuti můžeme dochutit Vegetou (0.5 lžičky).
- 3Polévku podáváme posypanou petrželkou kudrnkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.