Polská bábovka s pomerančovou kůrou
70 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 500gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr krupice
- 50gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,5litrMléko plnotučné
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 40gramůPomerančová kůra
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme se žloutky a krupicovým cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu a postupně po lžících polohrubou mouku a mléko za stálého šlehání. Nakonec vyšleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme do těsta spolu s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme jemně pocukrované moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.