Polská bábovka s pomerančovou kůrou

70 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo utřeme se žloutky a krupicovým cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu a postupně po lžících polohrubou mouku a mléko za stálého šlehání. Nakonec vyšleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme do těsta spolu s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme jemně pocukrované moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.