Polské medovo-mandlové řezy
50 min.
Ingredience
- 200gramůMandle mleté
- 50gramůMandle plátky
- 100gramůMed včelí
- 50gramůCitronová kůra
- 40gramůMouka polohrubá
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Vyšleháme cukr, tekutý med, bílky a citrónovou šťávu do husté pěny, přidáme oboje mandle, na jemno nakrájenou citrónovou kůru, mouku a důkladně promícháme.
- 2Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 120°C po dvaceti minutách vypneme a necháme ještě chvíli dosušit.
- 3Vyndáme a necháme vychladnout.
- 4Krájíme na malé řezy.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.