Pomazánka na vdolky z borůvek

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůMarmeláda borůvková
    • 6lžicVoda pitná
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká
    • 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
64 g
Vápník
8 g
Železo
44 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozředíme přiměřeným množstvím vody borůvkovou marmeládu nebo povidla, přidáme máslo a necháme chvíli vařit. Pak je za stálého míchání zahustíme mlékem s dvěma lžícemi mouky a ještě krátce povaříme.
  • 2
    Po vychladnutí jsou vynikající na pomazání vdolků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.