Pomeranč v karamelu
40 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krystal
- 300mililitrůVoda pitná
- 3lžíceLikér pomerančový
- 8kusůPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
10 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Cukr a 150ml studené vody dáme do litinové pánve a mírně zahříváme, až se cukr rozpustí.
- 2Uvedeme jej k varu a vaříme, až zhnědne. Sejmeme pánev ze sporáku.
- 3Do karamelu nalijeme 150ml vlažné vody.
- 4Vrátíme pánev opět na teplo a rozvaříme karamel. Nalijeme jej do žáruvzdorné mísy.
- 5Necháme 30 minut chladnout a pak přilijeme pomerančový likér.
- 6Oloupeme kůru z 1 pomeranče. Kůru nakrájíme na nudličky. Na minutu
- 7je dáme do vroucí vody, pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a odložíme stranou.
- 8Ostrým nožem odstraníme kůru a dužinu z pomerančů, přitom zachytíme šťávu, kterou přidáme ke karamelu. Rozkrájíme pomeranče napříč,
- 9opět je složíme dohromady a sepneme párátky.
- 10Pomeranče dáme do mísy s karamelem a přelijeme přes ně karamel lžící. Povrch posypeme kůrou. Chladíme asi 30 minut. Vyjmeme párátka, přeneseme pomeranče na mističky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.