Pomeranč v karamelu

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůCukr krystal
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 3lžíceLikér pomerančový
    • 8kusůPomeranče
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
10 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr a 150ml studené vody dáme do litinové pánve a mírně zahříváme, až se cukr rozpustí.
  • 2
    Uvedeme jej k varu a vaříme, až zhnědne. Sejmeme pánev ze sporáku.
  • 3
    Do karamelu nalijeme 150ml vlažné vody.
  • 4
    Vrátíme pánev opět na teplo a rozvaříme karamel. Nalijeme jej do žáruvzdorné mísy.
  • 5
    Necháme 30 minut chladnout a pak přilijeme pomerančový likér.
  • 6
    Oloupeme kůru z 1 pomeranče. Kůru nakrájíme na nudličky. Na minutu
  • 7
    je dáme do vroucí vody, pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a odložíme stranou.
  • 8
    Ostrým nožem odstraníme kůru a dužinu z pomerančů, přitom zachytíme šťávu, kterou přidáme ke karamelu. Rozkrájíme pomeranče napříč,
  • 9
    opět je složíme dohromady a sepneme párátky.
  • 10
    Pomeranče dáme do mísy s karamelem a přelijeme přes ně karamel lžící. Povrch posypeme kůrou. Chladíme asi 30 minut. Vyjmeme párátka, přeneseme pomeranče na mističky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.